Ny elev

Her finder du relevante informationer for dig, der skal være elev på IUC

10 gode spørgsmål, hvis du overvejer et år i 10.klasse.

1. Hvordan skriver jeg mig op som elev?

Du skal tilmelde dig via optagelse.dk det år, du går i 9.klasse. Tilmeldingen åbner i løbet af januar, og du skal tilmelde dig inden d. 1. marts. Finder du efter d.1. marts ud af, at du gerne vil være elev på IUC, så ring eller skriv til skolen – eller snak med din uddannelsesvejleder, så prøver vi sammen at finde en plads til dig.

2. Hvor mange elever går på skolen, og hvordan er fordelingen af piger og drenge?

Det er forskelligt fra år til år, hvor mange elever der går på skolen, men de seneste tre år har der været mere end 100 elever. Lige nu er der 118 elever på skolen. Der er typisk lidt flere drenge end piger på skolen.


3. I taler meget om fællesskab, men hvad betyder det egentlig hos jer?

I taler meget om fællesskab, men hvad betyder det egentlig hos jer?

Fællesskab betyder meget for os på IUC, og vi italesætter det ofte. Fællesskab betyder bl.a., at det du gør, har betydning for andre – og omvendt. Det handler om at tage ansvar for de andre omkring dig både i undervisningen, i pauserne og i livet omkring. Dit positive humør smitter, og du er medansvarlig for, at de andre har det godt, ligesom de andre er medansvarlig for, at du har det godt.


4. Skal man have idræt på?

På IUC kan man vælge mellem en masse spændende valgfag – bl.a. en række valgfag, hvor der er mulighed for bevægelse. Lige nu udbyder vi fx fodbold, workout for piger, fitness, ud i det blå, cykling og sport i kroppens tegn. Men det er ikke et krav, at du vælger idrætsvalgfag, og ønsker du i stedet for valgfag at komme i praktik eller at deltage i EUD10, så vælger du det i stedet for. Det handler om, at du indenfor vores rammer får sammensat dit skema, så det giver allermest mening og udbytte for dig.

5. Hvordan skiller IUC sig ud fra andre 10.klasser?

Det er svært at svare entydigt på, men vi ved, at det gør en forskel for jer elever, at vi har så stort et fokus på fællesskabet, at i alle får en mentorlærer, som er tæt på jer, og at vi laver læringsmiljøer, som er tilpasset jeres læringsforudsætninger. Derudover er ugens struktur, hvor der er obligatorisk undervisning i tre dage og valgfrie fag (praktik, EUD10, valgfag) to dage i ugen et stort plus for mange, fordi man selv er med til at skabe sit år på IUC.


.

6. Er der mulighed for at have kreative fag?

Ja, i vores store udbud af valgfag vil du også kunne vælge mellem en række spændende kreative valgfag, hvor du har mulighed for at fordybe dig og lære nye kreative udtryksformer. Lige nu udbyder vi fx lerværksted, krea, dekoration, foto, innovation med papir og syning, broderi og strik som kreative valgfag.

7. Hvordan sikrer I, at alle bliver set?

På IUC får alle elever en mentorlærer, som vil være den lærer, du har den tætteste kontakt til. Din mentorlærer er ekstra opmærksom på, om du har det godt og trives både personligt, fagligt og socialt.


8. Hvad er holdningen til brug af mobiltelefoner?

På IUC bruger vi ikke telefoner i undervisningen. Derfor afleverer du som elev din telefon i starten af hver undervisningstime. Du får adgang til din telefon i pauserne, så du fx kan brug den, hvis du skal over og købe mad, eller hvis du skal nå et opkald


9 . Hvorfor laver I udvekslingsrejser, og skal man deltage i dem?

Vi vil rigtig gerne give jer store muligheder for, at I kan udvikle jer i året på IUC, og det er vores store erfaring, at elever, som har mod på at deltage i udveksling, virkelig får sig en stor og udviklende oplevelse, som de sent vil glemme. Vi kender også til flere tilfælde, hvor vores udvekslingsrejse har ført til et langt venskab på tværs af landegrænser.

Det er ikke et krav, at man deltager i udveksling og genbesøg, men vi vil kraftigt opfordre jer til at overveje, om det ikke vil være et godt mål for jer at være med. I kan evt. se vores lille video om det et andet sted her på hjemmesiden. Deltager man ikke i udveksling og genbesøg, skal man i stedet have undervisning på skolen eller i praktik.


10. Kan jeg komme på IUC, hvis jeg har fortrudt, at jeg er startet på en efterskole eller en ungdomsuddannelse?

Vi har løbende elevoptag, og vi er vant til hvert eneste år at byde elever velkommen på skolen i løbet af efterår og vinter. Vi kan ikke garantere, at du i disse tilfælde fx vil kunne få alle de valgfag, som du ønsker dig allermest, men du skal vide, at vi vil gøre alt hvad vi kan for at byde dig godt velkommen på IUC OG for at skabe en skolehverdag til dig, som matcher dine ønsker og behov.

.


Åbent hus

Vi synes, at det er vigtigt, at du kommer i huset før din opstart, hvis du har mulighed for det, og vi holder hvert eneste år åbent hus en torsdag i januar.

Vores næste åbent hus finder sted torsdag d. 23. januar 2025 fra kl. 17-19.

Vi håber at se dig, og du behøver ikke tilmelde dig.

Foruden åbent hus kan du også møde os på den årlige uddannelsesmesse i Hyldgårdshallen, som arrangeres af UUIB og finder sted en torsdag i november.

IT på skolen

Alle skoleelever i Ikast-Brande Kommune får udleveret en bærbar lånecomputer, som de skal bruge i deres skoletid. Det betyder, at du som elev på IUC låner en computer i hele skoleåret, hvor alle relevante programmer er installeret, og hvor du får de bedste betingelser for at klare dit skolearbejde. Det er dit ansvar at passe godt på det udstyr, som du låner.

Du får adgang til en Microsoft-konto, hvor du kan gemme og tilgå alle dine dokumenter. Skolematerialer deles primært via Microsoft Teams, men vi anvender også forskellige læringsportaler i det faglige arbejde.


© IUC 2025. Alle rettigheder forbeholdes.